Silo Art Tour Achterhoek

Silo Art Tour Achterhoek

Opdracht: realisatie/projectleiding voor cultureel erfgoed-project | Opdrachtgever: Cultuur & Erfgoed Achterhoek, Achterhoek Toerisme, Cultuur Oost. LEADER Provincie Gelderland, Stichting Pak An en Prins Bernard Cultuurfonds | Jaar: 2021-2022

Het doel is om unieke verhalen uit de Achterhoek tot leven te laten komen met de Silo Art Tour. Op verschillende locaties in de regio zijn schuren, silo’s en andere agrarische gebouwen getransformeerd tot kunstwerken.

Met Annemiek Riefel (programmamanager), Erna aan de Stegge (Cultuur Oost), Charlotte Ponjee (co-projectleider) en Ellis Middelkamp (communicatie) draag ik zorg voor de uitvoering van het project.

Kijk voor meer informatie naar http://www.siloarttourachterhoek.nl  

Partners van de Silo Art Tour Achterhoek

Met dank aan de technische begeleiding van WAM & van Duren en Pfeifer Heavy Machinery. 

Achterhoekse Stillevens

Achterhoekse Stillevens

Opdracht: projectleiding expositie en educatie Achterhoekse Stillevens | Opdrachtgever: Cultuur Oost/ Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek | Jaar: 2018-2019

Kunstenaar Louise te Poele https://www.louisetepoele.nl kreeg de opdracht om voor negen gemeenten in de Achterhoek een stilleven te maken, gebaseerd op hun rijke historie. Dit leverde negen kleurrijke stillevens op.

In opdracht van Erna aan de Stegge van Cultuur Oost heb ik voor het Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek https://cultuurenerfgoedpact-achterhoek.nl de projectleiding onder mij gehad van de reizende expositie en het bijbehorende educatieproject. 

 

Meer informatie over het Educatieproject Achterhoekse Stillevens

Met een reizende expositie wordt de aandacht gevestigd op ‘350 jaar Achterhoek’. De tentoonstelling liet zien hoe verrassend rijk de geschiedenis van de 9 Achterhoekse gemeenten is en hoe zij verbonden zijn.

Via een educatieprogramma onder leiding van Jelko Arts http://www.jelkoarts.nl gingen leerlingen uit het basisonderwijs samen met hun grootouder(s) op zoek naar de bijzondere kenmerken, de typerende objecten en de unieke geschiedenis van de afzonderlijke gemeenten.

Na het bezoek aan de expositie maakten de leerlingen met hun grootouder(s) hun eigen familiewapen. 

 

Educatieproject Steenhouw’n

Kunstproject Steenhouw'n
Educatieproject Steenhouw’n

                       Opdracht:  ontwikkelaar/ projectleiding voor educatief erfgoed kunstproject Steenhouw’n voor leerlingen|                               Opdrachtgever: gemeente Winterswijk | Jaar: 2019

Steenhouw’n is een educatief erfgoed kunstproject in Winterswijk waarin 750 leerlingen kennis hebben gemaakt met de restauratie van de Jacobstoren. Na de rondleiding bij Slotboom Steenhouwers gingen zij zelf aan de slag met het materiaal mergel.

 

 

“De jeugd bekend laten worden met het ambachtelijke restauratievak”

Kearlsscherm

Kunstproject Kealsscherm
Kearlsscherm

Opdracht: realisatie Kearlsscherm | Opdrachtgever: Fit-Art i.s.m. Carinova | Jaar: 2018

Met de mannelijke bewoners van de Carinova-locatie St Willibrord in Boskamp werkte ik aan een vervoerbaar kamerscherm. Het kamerscherm was nodig om een hoek van een gezamenlijke ruimte af te schermen. Maar wat harder nodig was -en heel goed uitpakte- was om de betrokken bewoners aan de slag te krijgen.

Voor het scherm stonden een aantal mannelijke bewoners (80+) model. Ik maakte foto’s en die vergrootten we tot schermgrootte. Acht weken lang kwam ik na het avondeten om met de heren aan het scherm te werken. De één deed meer dan de ander. Dat maakte niet uit. Wat wel uitmaakte is dat de heren weer een doel hadden en plezier kregen in samen werken. Bij de onthulling, met hun kinderen erbij, straalden ze van trots.

 

 

“Een kamerscherm bestaande uit eigen silhouetten - met de voor- en achterkant.”